Sissejuhatuse asemel...

See blogi on loodud tutvustamaks vanu dokumente ja muud huvitavat mis siit ja sealt leitud, kuna enamus kaasaja dokumentidest läheb digitaalseks, siis see on lihtsalt tükike ajalugu. Loodan, et see on ühtipidi nii hariv, kui ka huvitav. Blogi täieneb pidevalt ja lisandub juurde ka selgitavaid tekste.
Kui keegi soovib saata midagi huvitavat blogisse ülespanemiseks, on soov midagi küsida või hoopis midagi täpsustada, siis seda saab teha aadressil nukumaja@gmail.com Lgp, Rein

laupäev, 18. september 2010

Pärnu Poeglaste Gümnaasiumi 20 aastapäeva album

Tegelikult on see koolimaja tunduvalt vanem, kuid see 20 aastapäeva album anti välja, et tähistada Gümnaasiumi eesti ajajärgu 20. aastapäeva.

See kool on hetkel Pärnu Kuninga tänava põhikool, kunagi oli seal Pärnu IX-8 klassiline kool, mis kolis 1986 aastal vanasse koidula kooli ja kannab hetkel nime Pärnu Vanalinna põhikool.


Selles koolis on õppinud sellised tuntud inimesed nagu Eesti esimene president Konstantin Päts, kes lõpetas selle 14 juunil 1894, kui see kandis nime Pärnu Meesgümnaasium, samuti näiteks maletaja Paul Keres 1934. aastal.

Annetatud Pärnu Muuseumile 11.2010.

ja samuti minu vanaisa, tänu kellele on mul see album koos Konstantin Pätsi pühendusega:
Per aspera ad astra! K.Päts

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar